På den här sidan får du lära dig allt som rör vildsvin och andra djur som ibland kan stöka till det ordentligt i våra trädgårdar. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget ger dig några tips på hur du kan säkra din trädgård från oönskade gäster samt ett par värdefulla tips på hur du får din trädgård att växa och frodas.

Säkra din trädgård

Vi börjar med att berätta lite kort om hur du kan gå tillväga för att hålla ute djur som kan göra skada på dina grödor och växter som du jobbat hårt med för att de ska växa och må bra. Det finns flera saker du kan göra för att säkra din trädgård från oinbjudna gäster. Det bästa du kan göra är att investera i ett bra stängsel eller ett nät som säkrar dina grödor från djur som vill äta dina plantor eller säkra dem från förstörelse. Om du vill hålla borta fåglar från trädgården kan du sätta upp olika saker som reflekterar för att de ska hålla sig borta.

Skötsel

Nu när du har fått veta lite mer om hur du kan göra för att undvika att din trädgård blir nedstampad eller uppäten av diverse djur är det dags att du får lära dig lite mer om hur du bäst tar hand om din trädgård när det kommer till själva skötseln. Det är viktigt att du sköter om din trädgård om du vill att den ska må bra och växa som den ska. I den här delen kommer du att få några tips på hur du bäst tar hand om din trädgård.

Redskap

På marknaden finns det massvis med olika sorters redskap som är framtagna för att du ska kunna sköta om din trädgård på bästa sätt. Det finns redskap för alla tänkbara tillfällen och du kan köpa trädgårdsredskap i butiker som säljer trädgårdsartiklar.

Bevattning

Att ge dina växter den mängd vatten de behöver är viktigt för att de ska växa sig starka, ge frukt och för att de ska hålla sig levande och vara lika vackra som du först tänkt dig. Det är inte det lättaste att hålla koll på när allt ska bevattnas, därför kan det vara en bra idé att investera i ett automatiskt bevattningssystem om du inte har orken eller tiden att gå runt och vattna manuellt på egen hand. Något som kan vara bra att tänka på vad gäller bevattningen är att olika växter och grödor kräver olika mängd vatten och därför kan det vara bra om du läser på om de olika växterna du har i din trädgård för att se till att de får rätt mängd med vatten.

Extra näring

Förutom att vatten är växternas främsta föda kan man ibland behöva ge dem extra näring. Till exempel om de börjat att vissna eller drabbats av sjukdomar.