Jägare tycker mycket om långkokt vildsvin för att få ett härligt fint kött som kan användas i flera olika rätter och grytor. Men det har blivit allt mer populärt att grilla vildsvin. För grillfantaster är det hög tid att anta utmaningen med att grilla exempelvis vildsvinsfilé, vildsvinskotlett eller vildsvinsinnanlår. Du måste dock vara medveten om att det är en stor skillnad på kött från en vanlig tamgris och kött från vildsvin. Eftersom vildsvin är ett vilt djur är det ganska vanligt att dom bär på virus och bakterier som kan göra människor sjuka. Därför är det är oerhört viktigt att tillaga köttet ordentligt, något som du inte kan slarva med.

Vildsvin på grillen

Vildsvinskött passar utmärkt att grilla och kan gärna kombineras med grillade grönsaker, örter och frukter. Dessutom passar heta och kryddiga såser väldigt bra till det grillade köttet och ger en högre smak. Vildsvinskött kan innehålla trikiner (mycket små parasitära maskar) vilka förekommer i rått kött från svin. För att tillaga stämplat och godkänt vildsvinskött bör det tillags i en temperatur på runt 70 grader medan vilt kött helst bör tillagas i en temperatur på över 70 grader (för att vara säker på att du blivit av med eventuella trikiner). En bra grilltermometer är något som du inte kan vara utan när du tillagar vildsvin.

Bästa vin till vildsvin

Vildsvinskött bjuder på mer smak vilket gör allt extra jobb vid tillagningen värt besväret. Ett gott vin till det grillade köttet kommer att göra dina smaklökar lyckliga. Du kan till exempel välja ett härligt fruktigt rött vin som är fylligt och aromatiskt. Prova gärna vin som tillerkats av druvor såsom Merlot, Cabernet Sauvignong, Shiraz eller Syrah. Kokat vildsvinskött kan gärna åtnjutas med vitt vin. Numera kan du i lugn och ro beställa ditt vin hemma online utan att behöva åka till Systembolaget. Du kan välja bland ett mycket brett soritment av goda viner hos Vinoteket som du enkelt och tryggt får snabbt levererat till ditt hem. På Vinoteket.com kan välja bland flera olika typer av viner såsom röda eller vita viner, rosévin eller mousserande viner. Dessa kvalitetsviner kommer från exempelvis klassiska vinländer som Frankrike, Spanien och Italien samt många andra populära vinregioner världen över. Du kan även välja att köpa exepertutvalda vinlådor eller plocka ihop en egen låda med vin. Hos Vinoteket kan du få både vintips och rådgivning om du behöver. När du handlar in hos Vinoteket.com får du alltid en 100 procent Nöjd kund-garanti.

En egen smak

Vildsvinskött har en mildare vildsmak än annat vilt som till exempel älg eller hjort vilket ger köttet en alldeles egen smak. Ofta beskrivs smaken av vildsvin med uttryck som mild doft av svavel, metall och blod eller kraftigt nötigt. Vad du behöver tänka på när du grillar till exempel en vildsvinsfilé är att köttet har låg fetthalt. Innetemperaturen ska vara 70 grader även om den grillas en kortare tid för att undvika att köttet blir torrt. Filé från vildsvin har en fin mild smak som gärna kan serveras med en härlig svampsås. Bitarna från vildsvinsfilé går även bra att tillaga med starkare kryddor och vitlök.