De allra flesta katter kommer besöka veterinären någon gång, oavsett om det gäller skador eller hälsokontroller. I skog och mark finns en stor variation av djur och miljöer som kan utgöra en risk för katten. Olyckor sker ofta oväntat och då är det bra att ge katten alla förutsättningar att få hjälp. Med en kattförsäkring kan du känna trygghet när olyckan är framme.

Kattens upplevelser i naturen

Katten kommer möta olika situationer och möta andra djur när de rör sig i naturen. Vildsvin är fantastiska djur, men de kan också ha ett nyckfullt humör. Då de försvarar både revir och ungar kan de upplevas aggressiva, vilket kan utgöra en risk för katten. Katter som slåss med varandra resulterar ofta i sår på öron, ansikte och tassar som behöver behandlas. Möten med räv och grävling kan orsaka stora skador på en liten katt, liksom trafikolyckor och fallskador. Ormbett, getingstick och olika smittor kan göra katten sjuk. En katt som dessutom är oerfaren kan ha svårt att bedöma situationer som uppstår och utsätts därför för större risker.

Jämför försäkringar och välj rätt

Hos oss på Kattförsäkring kan du jämföra några populära kattförsäkringar och hitta den som passar dig och din katt. Vad som ingår varierar och det är därför bra att läsa på om olika försäkringspaket. Ett basskydd täcker främst veterinärkostnader och inköp av läkemedel, medan tilläggsförsäkringar kan inkludera större utredningar. Genom att välja pris för självrisk och försäkringspremie kan du påverka månadskostnaden och hur mycket du får betala när katten behöver veterinärvård.

Försäkringar finns för alla katter

Även om katten klarar sig från de olyckor som sker utomhus kan det även hända mycket med hälsan för en innekatt. Därför är det bra att se över sin kattförsäkring och välja ett försäkringspaket anpassat för innekatter. Alla katter är olika och just därför är det bra att jämföra olika kattförsäkringar. Hon- och hankatter skiljer sig åt då hankatter oftare drabbas av urinsten, medan honor oftare har reproduktionsrelaterade problem. En kastrerad katt påverkas inte lika mycket av sina hormoner, vilket påverkar förekomsten av sjukdomar och även minskar driften för konfrontationer med andra katter. De olika raserna skiljer sig åt genetiskt, vilket innebär en större benägenhet att utveckla rasspecifika problem. Det gäller främst problem med ögon, hud och luftvägar, men även tumörer. Oavsett vad du och din katt behöver finns det därför en kattförsäkring som passar er.